Tıbbi Makaleler için Dergi Seçim Önerileri Raporu

Dergi Seçim Önerileri Raporu, tıp doktoru araştırmacıların yayımlanmak üzere hazırladıkları tıbbi makaleler için en uygun dergiyi seçmelerine yardımcı olmaktadır. Doğru dergi seçimi, makalenizin yayınlanma şansını önemli ölçüde artırır. Çoğu makale, derginin kapsamına ve hedef okur kitlesine uygun olmadığı için, hakem değerlendirmesine dahi gitmeden reddedilmektedir. Makalenizin başarıyla yayınlanması için en uygun seçeneği belirlemek, şaibeli dergilerden uzak durmak ve doğru kitleye ulaşmak adına bu hizmeti tercih etmelisiniz.

Makalenizin uygun endekslerde yer almasını sağlamak için Dergi Seçim Önerileri Raporu hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Bu süreçte vermeniz gereken ilk karar, yazınızı ulusal bir dergiye mi yoksa uluslararası bir dergiye mi göndereceğinizdir. Bu kararı verdikten sonra, derginin listelendiği endeksler göz önünde bulundurularak sonraki adımlar belirlenir. Uluslararası düzeyde en geçerli ve yaygın olan endeksler arasında, okunurluğu nedeniyle PubMed (Index Medicus) ve atıf sayısını hesaplaması nedeniyle Science Citation Index Expanded (SCI-E) bulunmaktadır. Model İstatistik CRO ve Klinik Araştırma Merkezi, SCI-E indeksli dergilerde yayın yapabilecek potansiyele sahip makalelere destek vermektedir.

Bilimsel yayın konusunda deneyimli tıp doktoru akademisyen editörlerimiz, SCI-E indeksli dergilerde çok sayıda yayını bulunan, saygın dergilerde hakemlik ve editörlük deneyimi olan ve dergi seçimi konusunda derin bilgiye sahip araştırmacılardır. Tıbbi makaleler için sunduğumuz dergi seçim önerileri raporu hizmeti kapsamında, makalenize uygun olarak beş farklı dergi önerisi ve her bir derginin olumlu yönlerini içeren detaylı bir rapor sunulmaktadır. Dergi listesi hazırlanırken, çalışma alanı, yayının aciliyeti, makale türü, hedef derginin türü, erişim özellikleri, önerilme nedeni, şaibeli olup olmadığı, Q değeri, daha önce Türkiye’den benzer konularda yayın kabul edip etmediği, farklı ülkelerden benzer konuda yayın olup olmadığı ve makalenin konu alanındaki önemi gibi faktörler dikkate alınmaktadır.

Ayrıntılı dergi seçiminde, etki faktörü ve yayın sıklığı gibi dergiye özgü faktörler belirtilir. Son olarak, makalenin değerlendirilmesi kapsamında dilin doğruluğu, sonuçların önemi, araştırmanın özgünlüğü ve makalenin mevcut haliyle yayına hazır olup olmadığı üzerinde odaklanılmaktadır.

  1. Makalenin en güncel versiyonu,
  2. Makalenin ne zaman yayımlamayı planladığınızı belirten bir takvim,
  3. Makalenin hangi indekslerde yer almasını istenildiğinin belirtilmesi,
  4. Makale yayımlama ücreti ödemeye açık olup olunmadığı,

Bu hizmetin tamamlanmasının ardından, araştırmacılara detaylı bir rapor ve dergi listesi sunulacaktır. Eğer listelenen dergilerden memnun kalmazlarsa, editörümüzle neden aynı fikirde olmadıklarını ve görüşlerini merkezimize bildirmeleri halinde, dergi seçim raporu bir defalığına daha yeniden sunulacaktır.

Göndermek istediğiniz dergi ile ilgili tercihler;

  • PubMed’de indekslenmesi
  • Etki değeri (Impact Factor) olması ve derecesi
  • SCI/SCI-E’de indekslenmesi
  • Açık erişim (Open Access) olması
  • Makale yayımlama ücreti ödeme durumu

Tıbbi makalenizi yayımlamak üzere bir dergi seçtikten sonra, ilk yapmanız gereken işlem derginin web sayfasını ziyaret ederek yazım kurallarını incelemektir. Çoğu dergi, Biyomedikal Dergilere Sunulan El Yazmaları İçin Tek Tip Gereklilikler (ICMJE) kurallarını benimsemiştir. Ancak, özellikle İngiliz ve/veya Amerikan dergilerinde, kaynakların makale içinde gösterilme şeklinde farklılıklar olabilir. Dergi seçim önerileri raporu hizmetimizin yanı sıra, dergi kurallarına uygun düzenlemeler konusunda da destek sağlıyoruz.

dergi seçim önerileri raporu